Chicken Vindaloo
Indisk vindaloo oppskrift er min variant hentet fra
James og Adam Price sitt tv program Munter mat. Jeg serverte den med youghurt
iblandet most mango og naturris.
·
Vanskelighetsgrad : Enkel
·
Type: Middag
·
Hovedingrediens: Kylling/Fugl
·
Karakteristika: Gryte
·
Opprinnelsesland: India
INGREDIENSER
4 porsjoner
·
1 ts
kardemommefrø
·
3
kanelstenger
·
10
nellikspiker
·
1 ss
koriander
·
2 ts
spisskummen
·
2 ts
fennikelfrø
·
1 ts
hele pepperkorn
·
1-2 ss
kajennepepper (chillipepper er nok riktig her)
·
1 ss
revet frisk ingefær
·
5-6 fedd
hakket hvitløk
·
2 ts
sennepspulver
·
2 ts
gurkemeie
·
3/4 dl
lys vineddik
·
1,6 kg
kyllingkjøtt
·
4-5 ss
nøytral olje
·
2 store
løk
·
2-3
grønne chili, finhakkede
·
4
laurbærblader
·
2 ts
salt
Slik
gjør du:
Rist
kardemommefrø, kanel, nellik, korianderfrø, spisskummenfrø, fennikelfrø og
pepper i en tørr panne i 4-5 minutter.
Ha de
ristede krydderne i en morter eller blender sammen med chilipulver, ingefær,
hvitløk, sennepspulver, gurkemeie og hvitvinseddik. Støt eller bland det godt
og tilsett vann til massen er flytende.
Ha
kyllingkjøttet, som er delt i passe store biter i en bolle (ikke av metall) og
hell blandingen over. Bland godt og la kjøttet marinere 24 timer i kjøleskapet.
Varm
olje i en stekepanne og stek løkene til de er gylne. Ta løken opp og brun så
det marinerte kjøttet. Tilsett løk, resten av marinaden, laurbærblad og grønn
chili og la det småkoke til kjøttet er mørt. Hvis det virker for tørt tilsettes
litt vann eller kyllingsjy underverveis. Smak til med salt. Denne retten vil
vinne på å hvile i kjøleskapet og varmes opp igjen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar