Hamburgerbrød
Hamburgerbrød
For denne oppskriften tok jeg utgangspunkt i Wenche Frølich´s bok "Brød" Aschehoug 1999. Jeg har byttet ut hvetemel med samalt spelt og siktet spelt, vanling melk er byttet ut med soyamelk. I tillegg har jeg tilført Bakepro for å få økt proteininhold.
1 pk tørrgjær
3 1/2 dl soyamelk (ca 37 - 38 grader)
2 ss olivenolje
1 1/2 ts salt
4 dl samalt spelt
6 dl siktet spelt
2 dl Bakepro
Bland alt det tørre og tilsett melk og olje gradvis til deigen blir jevn og smidig.
La deigen heve under et klede i ca 30 min.
Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykk leiv. Trykk ut runde brød på ca 8 cm i diameter.
Etterhev brødene under klede til de er ca dobbelt så store.
Pensle brødene med melk og strø på sesamfrø.
Stekes midt i ovnen ved ca 200 gr. C i ca 15 min.
Jeg valgte å lage noen mindre hamburgerbrød og fikk totalt 11 stk.
183 cal pr. stk
28 g karbohydrater
3 g fett
11 g protein
Kommentarer
Legg inn en kommentar