Vegetar Moussaka

  • 300 g søtpotet
  • 1 aubergine
  • 1 stor løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 1squash
  • 1 rød paprika
  • 1 boks tomat
  • 3 ss tomatpure
  • salt og pepper
  • 1 ss kanel
  • 1 god bunt basilikum
  • 1 god bunt persille
  • 1 boks røde linser
Skjær søtpotet og auberginen i ca. 1 cm tynne skiver. Stek dem så brune i en panne med olje. Legg dem til side på et lag kjøkkenpapir for å suge ut noe av fettet.
Kutt løk, squash og paprika i terninger. Lag tomatsaus ved å brune løk og hvitløk, ha i squash, paprika, tomat og tomatpure. La småkoke i ca. ti minutter. Krydre med salt, pepper, kanel og urter. Smak eventuelt til med en buljongterning. Mot slutten har du i de røde linsene. (Husk å skylle dem godt på forhånd.)
Lag hvit saus:
  • 2 ss smør
  • 3 ss sammalt spelt eller lignende
  • 5 dl melk
  • muskatnøtt etter smak
  • salt og pepper
  • revet ost
  • 1-2 egg 
Smelt smør. Ha i mel, spe på med melk. Krydre. La småkoke til melsmaken er forsvunnet. Ta gryta av plata. Ha i revet ost i ønskede mengder, samt et egg eller to.
Legg potene i bunn slik at de dekker formen, deretter tomatsaus, hvit saus og aubergine lagvis. Ha et lite lag med ost på toppen. Stek ved 220 grader i 25 minutter, eller til osten er gylden. Server med gresk salat, tsatsiki og evt. brød.


Kommentarer

Populære innlegg